+46709143208           Önskelista -      Varukorg      Kassa
Gör din egen stämpel, löv.

Gör din egen stämpel, löv.

Semester och värme stoppar inte kreativiteten utan snarare tvärtom.
All grönska och växtlighet får det kreativa sinnet att flöda över och vår semster resulterade i att jag gjorde en egen stämpel.

Jag har själv varit på långresa med familjen, efter 135 mil i bilen hamnade vi på Legoland.

Det har varit barnens dröm ett tag nu att få åka till Legoland. Nu är det gjort, tror inte vi gör om det även om det var en härlig resa.

Vi hyrde en stuga och som granne hade vi svalor. 5 ungar som minst som stack upp huvudet och ropade på mat. De hade byggt bo precis vid vår dörr.
Ganska mysigt särskilt som mamma och pappa svala snart vande sig vid oss och inte var rädda.

I alla fall. På vägen till Danmark stannade vi i Sexdrega ( ja det är en ort som heter så) hos en gammal vän till mig. Hon hade i trädgården någon växt vars namn är okänt och ointressant för mig men med snygg ådring på bladen.

Vad gör man när man är 80 mil från allt som har med lera att göra? Jo jag plockade det minsta av bladen då de var stora och lade det i bagaget så det inte skulle skadas. Väl framme i Danmark satte jag det i ett glas vatten.
3 nätter i stuga, sedan vidare till Hoelbeck för ett stopp sedan till Göteborg där jag gömde lövet kvar i bagaget utan vatten.
2 nätter i Göteborg med lövet i bagaget, som tur var för lövets skull så var det regnigt i Göteborg.

Väl hemma i Timrå fick det lilla lövet vatten igen, stackaren såg lite hängig ut men vatten gjorde susen. Sedan väl hemma var det hektiska dagar och det lilla tappra lövet blev bortglömt på diskbänken.

Gör en egen stämpel av ett löv.

Så till slut kom jag ihåg det vid rätt tillfälle.

Då var det dags att lövet fick fylla sin livsmening, att bli en form / stämpel och på så sätt blir inte bara förevigat utan även sätta sin prägel på framtida löv av polymerlera.

 

För att göra en egen stämpel så valde jag att använda Amazig Mold Putty som är perfekt för ändamålet. Man blandar de två komponenterna tills färgen är homogen. Det är bra att vara snabb då arbetstiden är ca 3 minuter och det härdar helt på endast 20 minuter.

Jag delade min blandade Mold Putty i 2 lika delar och fördelade dem på var sida om lövet. Se till att puttyn över och under inte träffa på mer än ett ställe eller inte alls. Då härdar de nämligen ihop.

Resultatet blev riktigt bra, det tappra lövet lämnade mer avtryck i min stämpel från baksidan än framsidan men det var väntat så baksidan har mer struktur.

Du kan själv se vad fint det blir. Färgen på leran är Wasabi och leran är Premo

Det är bara att pressa leran mellan de två gula delarna av stämpeln så får du ett snyggt löv. Med lite torrpasteller så skulle lövet av lera se ännu mer äkta ut.
Jag har inget vatten eller potatismjöl för att leran skall lossna då Mold Puttyn är aningens fet men leran kan fastna lite lätt så vill du undvika det går det bra att spraya lätt med vatten.

Du kan så klart göra med andra löv, blommor eller vad du nu hittar hemma för att göra egen stämpel av.
Möjligheterna är nästan oändliga. Bäst av allt är att Mold Puttyn är flexibel, lite gummiaktig när den härdar.

Njut av sommaren och låt kreativiteten flöda .

 

Lämna ett svar

Stäng meny
×

Kundvagn