Hur gör man örhängen av polymerlera?

Hur gör man örhängen av polymerlera?

Örhängen av polymerlera.

Idag, så här i början av en vecka vill jag göra en liten mini tutorial med superenkla örhängen.
Tyvärr samarbetar inte ljuset mig det gick till slut ändå.

Att göra moderna örhängen av polymerlera är inte särskilt svårt och särskilt inte om du använder Hobbyrians utstickare.
Det spelar ingen roll om du väljer Premo, Fimolera eller Cernitlera men i detta fallet valde jag leran som låg på mitt bord, Cernit Metallic i färgerna 080 silver och 058 Bronze.
1. Börja med att kavla ut ett ark på det tjockaste eller näst tjockaste inställningen på din pastamaskin och stick ut med Hobbyrians hexagonutstickare 2 av varje storlek.


2. Nästa steg är att förbereda för monteringen, med hjälp av önskad miniutstickare gör du hål för motringar.


3. Baka i ca 40-60 minuter och glöm inte att använda en ugnstermometer. Lägger du dem på ett tjockare paper, kartong, så slipper du de blanka fläckar som uppstår under bakning vid kontakt med blanka ytor.
Tar du ett tunnare papper som bakplåtspapper eller vanligt skrivarpapper så är risken att pappret blir lite vågigt i ugnen och dina örhängen tar form efter det.


4. Nu är det dags att fästa öronstiftet, istället för att limma rekommenderar jag att du inkapslar pinnen i lera. Då kommer den inte att lossna vilket den med största säkerhet kommer att göra om du limmar, kanske inte på en gång men med tiden.
Stick ut den minsta formen av ett ark som är ganska tunt, du behöver 2 bitar. En liten klick flytande lera av valfritt märke, ställ stiftet ganska långt upp så att örhänget kommer hänga snygg i örat och trä på den tunna biten med lera.
Snygga till leran så att det ser snygg ut och se till att stiftet sitter på en bra plats och att det sitter på samma plats på bägge örhängen.
Glöm inte att göra hål för motringar även på baksidan, glömmer du det så går det även bra att borra efter du bakat.
Baka dem igen i ca 40-60 minuter, använd termometer!


5. Montera ihop dina örhängen med motringar i önskad storlek.
Du kan variera dessa på många olika sätt. Nedan ser du 3 olika varianter.

Lämna ett svar