+46709143208           Önskelista -      Varukorg      Kassa
Svensk Lera

Svensk Lera

I en Facegbookrupp fick jag till min stora förvåning reda på att det fanns en svensk ugnsbakad lera. Pilens Hobbylera. Egen tillverkning säger dom.

Sagt och gjort efter ett samtal beställde jag hem ett provpaket och idag kom ett paket röd Pilens hobbylera.

SAM_7153

Spännande. Förhoppningen var hög men jag erkänner att jag också var skeptisk.

Jag hoppades att denna lera skulle passa i Butik Hobbyrians sortiment.

Redan innan jag öppnade paketet så kunde jag känna att det var en väldigt mjuk lera och när jag skar i leran så fick den tydliga sprickor trots att den var mycket mjuk. En tunn skiva fick åka pastamaskin men kom ut som smulor.

SAM_7156

Efter en del knådande så klarade leran en rundtur i maskinen men efter ganska många rundor så var den fortfarande benägen att spricka och flaga. när jag vek leran så sprack den i viket trots idogt knådande och trots att den verkligen är jättemjuk.

SAM_7159

Jag gjorde även några pärlor men eftersom leran är extremt mjuk så lyckades jag inte att få dem runda.

Jag bakade några testbitar enligt instruktionerna.

Färgen blev lite mörkare men knappt synbart.

Nu gjorde jag tunna testbitar men det var väldigt lätta att riva sönder även för mig som har ont i händerna och inte ens kan öppna en banan.

SAM_7167

Jag bakade även lite tjockare bitar som var väldigt lätt att bryta sönder. Jag kunde även med lätthet trycka min nål igenom leran efter den var bakad.

Pärlorna fick inga sprickor vilket är positivt. men tyvärr måste jag säga att denna lera enligt min åsikt kanske kan vara bra för  barn  men inget annat.  Priset var väldigt bra om man jämför med traditionell polymerlera.

Min 5 åriga dotter som utförde sina egna test av den sade, ”Mamma,skriv att den är ganska dålig men lite bra” men så är hon van vid lera av bättre kvalitet.

Så tyvärr inga toppbetyg från mig. Det hade varit roligt med en lera i toppklass och tillverkad i Sverige.

 

Lämna ett svar

Stäng meny
×

Kundvagn