Att göra en skinner blend

2010-09-16 by Karolina.S

Det här kallas för en skinner blend efter dess uppfinnare.Det innebär att man får en ”skarvlös” övergång från en färg till en annan.

 

 

Börja med två färger lika mycket av varje och gör två kvadrater, gärna långsmal för varje gång du kör din polymerlera genom pastamaskinen så blir den lite bredare och börjar du då med en långsmal bit slipper du få en väldigt kort men bred bit.

Dela dem sedan från hörn till hörn och sätt i ihop dem, kör en gång genom pastamaskinen på steg 1, vik som på bilden och kör den genom maskinen igen.

Nu är det bara att vika, köra i maskin, vika, maskin osv. det viktiga är att du viker och kör i maskin åt samma håll varje gång. Håll gärna ordning på kanterna, jag brukar trycka dem mot arbetsbordet så att kanterna håller sig hyfsat raka. Det kommer under tiden du viker se ut som något gick sett för en färg nästan försvinner men var inte orolig det blir bra, du behöver vika och köra i alla fall runt ett tjugotal gånger. Du bestämmer själv när du är nöjd med utseendet.Till slut kommer det att se ut så här.

 

Nu skall du bara bestämma dig för vad du skall göra med den :).

Lycka Till.


Inga kommentarer »

No comments yet.

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.