Att göra en tårta

Med hjälp av jordgubbsstaven i förra inlägget kan man lätt göra en jordgubbstårta av polymerlera.

Du behöver brunt till tårtbotten, gul vaniljkräm, röd jordgubbssylt, (skall du inte skära en bit ur tårtan så kan du ta ”skräplera” som botten under din grädde eftersom den inte kommer synas),  vit grädde som du kört genom pastamaskinen så den blivit lagom tjock och jordgubbsstaven, hur mycket av varje  avgörs av hur stor din tårta skall bli.

 

Gör två tårtbottnar och kör vaniljkrämen och sylten genom pastamaskinen tills dom får önskad tjocklek. Montera ihop allting och rulla alltihopa på bordet. om krämen och sylten inte syns från kanten gör inte så mycket eftersom grädden kommer att täcka kanten.

 

Nu skall du klä på grädden på din tårta och det måste få ta lite tid.
Ha en större bit än du behöver då är det lättare att få det slätt, du behöver inte ha riktigt så stor som jag hade här på bilden. Arbeta med tummen och dra den runt tårtan så att leran följer formen på botten, var noga så att du inte får luftbubblor under grädden för dom kommer att expandera i ugnen och det blir bulor på tårtan. Trimma bort överflödet.

 

Gör två långa strängar som du tvinnar runt varandra, lägg en längst ner och en uppe på kanten av tårtan.

 

Skiva dina jordgubbar och lägg på. Jag börjar längst ut och arbetar mot mitten men det gör du som du vill. Lägg en rand runt kanten också. Nu har du en tjusig tårta och det är bara att skära en bit ur den, använd den vassa hobbykniven. Dutta med en tandborste i snittet så får din tårta struktur.

 

Nu gör du som med vilken tårta som helst, släng in den i ugnen efter instruktionerna på din lera.

Vill man kan man göra tårtspade och en kartong till så kan man ta med sig en tårta när man blir bortbjuden. Jag skall lägga ut en mall till tårtkartongen vid ett senare tillfälle.

 

 

Lycka till!

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Så superkul att du tävlar ut en tårta. Jag fullkomligt älskar din blogg och är så inspirerad men vågar fortfarande inte ta steget att testa, det blir inte riktigt bra när jag försöker tyvärr. Du är så himla duktig!

  1. Karolina

   Roligt att höra att du gillar bloggen men tråkigt att höra att du inte vågar testa.

   Det är bara genom misstag som man lär sig och så skulle jag tro att det inte är så illa som du tycker, man är ju själv sin värsta kritiker. Jag är ofta missnöjd med mina alster.

 2. Jag gillar verkligen din blogg, du är så snäll och delar med dig av din kunskap. Man blir väldigt sugen på att prova olika saker av det du gör, jag har provat att göra en del saker av polymer och tycker att det är jätte roligt.Jag tycker också om att pyssla med många andra saker så det har inte blivit så mycket av polymer lera ännu, men det ska bli 🙂
  Kram Sheila

  1. Karolina

   Tack för dom orden, önskar bara jag kunde uppdatera oftare men man måste ju göra lite ”måsten” och inte bara hålla på med lera 🙂

 3. Hej, va fint!
  Du få gärna lägga ut mallen på katongen, eller har du lagt ut den fast jag inte sett den? 😛
  Hade vart kul att göra en.

Lämna ett svar