Bevara ett mönster.

2011-08-07 by Karolina.S

För över 5 år sedan gifte vi oss och fick ett gratulationskort som hade ett fint präglat mönster och det har jag sparat, har länge tänkt att använda mönstret och idag blev det av.

Håller egentligen på med en miniskylt men när det ena projektet ligger i ugnen så arbetar man på det andra.

Pappret i kortet är ju inte precis ett evigt material och skulle inte hålla för många präglingar av lera så jag bestämde mig för att göra ”stämplar” av restlera som jag sedan kan använda när jag vill ha mönstret på annat.

Kavla ut två bitar i rätt storlek och önskad tjocklek ( steg 4 på min maskin), och eftersom det var ett präglat papper och mönstret syntes på bägge sidor gjorde jag en upphöjd och en nedsänkt samtidigt, lägg lera sedan papper och sist andra arket lera. Nu är det bara att köra genom maskinen igen men glöm inte att ändra till tjockaste steget på maskin. Du kan bara dra igenom en gång.

Resultatet blev två stycken ”stämplar”. Nu är detta inget djupt mönster men ger en fin prägling tycker jag.

 

 

Skär bort överflödet och bränn i ugnen.

Lycka Till!


2 Comments »

 1. Anette Nyholm skriver:

  hej det är jag anette nyholm ifrån facebook
  vill bara berömma dej och säga att du är grym på att göra skyltar och pärlor. nu vart jag ännu mera sugnare att börja göra i lera. har lera som ligger och väntar på mej. hadde börjat men det gick inget bra och jag hadde dålig fantasi på vad jag skulle göra. men nu kom den tillbaka efter att ha varit här inne och kollat runt. du är superduktig.
  vi höres mera på fejjan hej hopp

  • admin skriver:

   Tack för beröm!
   Roligt att du gillade sidan. Glöm inte skicka in en bild till läsargalleriet när du gjort något av lera 🙂
   Att misslyckas är en del av processen, åker en del i papperskorgen här också 🙂
   Lycka Till!

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.