Din skapandeprocess.

Din skapandeprocess.

  • Inläggskategori:Tips
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Din skapandeprocess.

Hur ser den ut? Vad triggar din fantasi? Hur kommer du igång?

Alla skapar vi på olika sätt, en del vill ha hela planen klar för sig innan de börjar och andra bara drar igång utan att ha en susning om hur och vad.

Finns det ett rätt eller ett fel sätt?
Nä inte direkt men du kan boosta ditt skapande genom att fundera lite över hur du fungerar.

För ingen av ytterligheterna gynnar ditt skapande.
Att vilja veta varje liten detalj innan du börjar gör att du desperat letar information och söker råd från andra och kan även betyda att du aldrig kommer igång.

Eller att bara kasta sig in och inte tänka efter först kan betyda att du kommer igång med aldrig slutför, du blir aldrig klar.
Vad gör man då? Hur kommer man igång?

Mitt tips är att ha grunden klar för dig, att du tänkt ett par steg framåt. På det viset kan du vara förberedd, ha rätt grejer.
Behöver du blå lera så se till att ha tillräckligt med blå lera hemma lera, har du ingen ugnstermometer hemma, skaffa en innan du börjar så att allt ditt hårda arbete inte blir förstört när du bakar.
Ja du förstår.
Titta på gärna YouTube, Googla eller kolla in tutorials för att få en uppfattning om vart du skall börja men du behöver inte veta allt från början.

Vad du behöver är att ta tag i leran och testa, göra misstag. Det är så du lär dig på riktigt, det blir inte bara något som du hört eller läst som ligger i bakhuvudet och gnager och som ofta till och med stjälper mer än det hjälper.
När du tar tag i leran och arbetar med dina händer , gör dina egna misstag och upptäckter, då ligger det inte längre i bakhuvudet utan det sitter i händerna, det blir en del av ditt kreativa jag och bidrar till ditt välmående.
Välmående?
Ja faktiskt.
Att skapa något med sina egna händer från sitt eget inre är en läkande process.
Du går in på en plats som ingen annan har tillgång till.
Det som du skapar blir som ett fönster till den världen, ger små glimtar till oss andra, vi som inte kan besöka denna din plats.
Vi har nämligen vår egen plats, en som inte du kan besöka men du kan få se in genom fönstret ibland genom det som vi skapar.

Jag har lagt in en bild till detta inlägg som faktiskt representerar just det här.
Det här skalbaggehuset representerar mig.
En liten anonym varelse, en enkel skalbagge (skalbaggen representerar mig), de andra djuren har inte en aning om att den här ”tråkiga” skalbaggen bor i ett sånt färgglatt hus (det färgglada huset representerar min fantasi, ”min plats”). De möter honom i skogen och de flesta ser honom inte ens men de som ser honom tycker inte att han är så värst spännande.
Det bekommer inte vår lilla skalbagge för han vet vad som väntar honom på ”hans plats”, när han återvänder dit.
Huset är tillverkat av Cernit Translucent med hjälp av  tekniken från denna tutorial

Så var inte rädd för att ta tag i leran, börja, testa , kom igång.
Du behöver inte veta ALLT innan du börjar, det du behöver är lite lera, dina händer och att gå till din plats, dit vi andra varken kan följa dig eller ens är välkomna.

Sedan vill vi gärna glimta in i fönstret och se vad du har skapat.

Lämna ett svar