+46709143208           Önskelista -      Varukorg      Kassa

En jordgubbsstav

Här kommer en jordgubbsstav av enklare variant, det finns många sätt att  göra jordgubbar i polymerlera och detta är ett.

Jag började med att blanda röd och vit lera varav en del av det rullar jag till en stav sedan kör jag röd lera genom pastamaskinen som jag sedan lägger runt den nu rosa leran. Nästa steg är att göra det samma med den rosa och till sist ytterligare ett rött lager.

 

Efter det är det dags att reducera. Jag börjar med att klämma staven på mitten och arbeta utåt mot kanterna och sedan kan man rulla den mot underlaget. jag rullar den inte direkt så att alla lager fastnar i varandra och  mitten av staven ”följer med” i reduceringen.

 

Nu är det bara att rulla mot underlaget med hjälp av händerna. Reducera till den storlek som du önskar.
Du kan antingen göra en trekant av staven direkt när du är nöjd med storleken på dina gubbar eller så delar du den på längden och sedan forma dom två halvorna till en trekant. Det är en smaksak hu du vill att din gubbe skall se ut.På bilden ser du de olika varianterna. En del formar trekanten först och reducerar sedan men jag tycker detta är sååå mycket smidigare.

 

Voila! Mini gubbar

Lämna ett svar

Stäng meny
×

Kundvagn