Du visar för närvarande Hobbyrian är annorlunda – Varför och Hur?

Hobbyrian är annorlunda – Varför och Hur?

Du kanske har märkt?

Ja, du kanske har märkt att Hobbyrian på vissa punkter är lite annorlunda än de stora kedjorna men du kanske inte vet varför.
Först och främst så är Hobbyrian ett litet, ja pyttelitet, företag och bakom spakarna finns det en passionerad butiksägare som får lite hjälp av sin familj men gör det mesta själv.
Karolina heter jag som driver butiken, det finns inga anställda eller praktikanter, här är det jag som tuffar på med allt som det innebär att ha en butik.

Annorlunda på vilket sätt?

Det jag oftast hör och det de flesta lägger märke till på en gång är två saker ”Billiga varor!” och ”Frakten är dyr” och även om jag inte kan hålla med om att frakten är ”dyr”så hör faktiskt de där två sakerna ihop.
Andra saker som är annorlunda är att det är begränsat urval på betalsätten, begränsad möjlighet att välja fraktsätt och att Hobbyrian har inte ständiga reor och erbjudanden.
Mängden information och tips på sidan är också mycket större än vad som är vanligt.
Låt oss ta en sak i taget

Pris och Frakt och Rea

Kreativitet är en viktig del i vardagen.
Jobbet kan vara stressigt och det kan vara påfrestande att vistas på platser med många människor så vi behöver alla en stund för oss själva där man kan fundera men också släppa loss fantasin.
Det kan vara lite opraktiskt och även grymt att måla katten lila men det är helt okej att med hjälp av polymerlera låta fantasin flöda och skapa en lila katt.

När andan faller på och orken finns där så skall man inte behöva vänta på en Black Friday eller på REA utan de priser som är hos Hobbyrian finns där för att så gott det går främja din kreativitet, här och nu.
Det betyder att priserna redan är pressade och det finns inget extra påslag för att ge utrymme till REA, för det är så det fungerar. Högre priser ger möjlighet till REA.
Så gör de allra flesta butiker för att det fungerar, du köper mer när du känner att du gör ett fynd och ovanpå det känner tidspress. Det finns ingen tvekan om att det fungerar och att butiker tjänar på det. Jag skulle tjäna på att göra så.

Så har vi frågan om frakt, hos Hobbyrian betalar du din egen frakt, du betalar ungefär vad den kostar mig, ibland kostar den lite mer än du betalar men inte mindre.
Jag försöker hålla fraktkostnaden så rättvis som möjligt.
Vad menar jag med det? Jo, för här kommer ett avslöjande, det finns INGEN fri frakt någonstans. Även om det inte läggs på en separat fraktkostnad på din order så betalar du för frakten.
Det gäller även ”Handla för xx kronor så får du fri frakt”, du betalar för frakten, den kostanden är gömd i produktpriset.

Rättvisa och Schyssta Priser.

Så fungerar det inte här för jag tycker inte att kund A som köper 30 paket lera skall betala frakten för kund B som köper 1 paket, det är inte okej i min bok.
För det är så det blir när man bakar in fraktkostanden i varorna.
Nej, var och en betalar för det den untnyttjar.
Man skulle verkligen höja på ögonbrynen om fysiska butiker började med samma sak, ”Kom in så betalar vi dina resekostnader oavset hur stora de är”.
Du skall inte behöva fundera på om priset kommer att sänkas nästa vecka och du därför kanske skall vänta med att få utlopp för din kreativitet inte heller skall du behöva gå med i någon kundklubb utan priserna i butiken skall vara schyssta, rättvisa och gälla alla, alltid.
Det hör alltså ihop, det att priserna kan vara generellt lägre, att du betalar för frakt och att reor, kuponger, rabatter, mängdrabatt osv inte är inte standard.

Fraktsätt

Just nu så finns det inget annat val för inrikes frakt än DHL Service Point vilket för en del kan vara frustrerande och det förstår jag.

Hobbyrian har sitt säte i Norrland, Timrå för att vara exakt och om du inte har besökt Timrå så kan jag tala om för dig att de är inte stort.
Det betyder också att alla fiffiga budföretag som finns längre ner i landet, de finns inte här.
Utbudet är i korta drag DHL, Postnord och Schenker. Fast skall jag vara petig så finns inte ens Postnord då deras föreatagscentrum i Timrå numera är stängt och jag är förvisad till utkanten av grannstaden Sundsvall (utkanten åt fel håll i förhållande till Timrå).
Schenker hämtar inte hos mig.

Av de alternativen så är det alltså DHL som fungerar bäst, de kommer varje dag utan extra kostand och hämtar era paket plus att med det avtal jag har så är priset i jämförelse förmånligt. Som bonus så slarvar de i regel inte bort era paket (vilket bidrar till lägre prise rpå varor) så DHL ”for the win” så att säga.
Som bonus så går frakten snabbt, ruskigt snabbt faktiskt.

Betalsätt

Att ta betalt är inte gratis även om det i det stora hela är gratis att betala.
Ett visst stort företag som börjar på K, det känns tryggt och säkert när man handlar men det är dyrt för mig som handlare, kostnader som skulle behöva läggas på ovanpå priset på varorna och i slutändan blir du som betalar.

Billmate/Qvickly tar också betalat av mig så klart men de tar inga månadsavgifter utan istället betalar jag per order, därför betalar du en liten fakturaavgift om du nyttjar detta alternativ och det företag Hobbyrian valt för fakturabetalningar. Hobbyrian har samarbetet med dem i tillräckligt många år för att jag skall kunna säga att de är lika trygga som ”stora K”.
Återigen har jag valt den här vägen för att hålla nere priset på varorna, betala för vad du nyttjar och inget annat.
De är lite hårdare med hur mycket var och en kan handla för men i slutändan så är det till skydd för oss alla.

Swish är det vanligaste valet för betalning i butiken men även banköverföring finns som alternativ och de två kostar dig ingenting.
Har du företagsswish som inte går att swisha ifrån så kan du välja banköverföring eller faktura.

Information och Hjälp

Mitt mål är att hjälpa dig i din kreativa resa, att göra ditt skapande med polymerlera så smidigt som möjligt.
Därför är det jätteviktigt med korrekt information. Det finns så mycket felaktigheter och halvsanningar ”där ute” men jag vill att det du läser här är så korrekt som det bara går.
Jag gör också fel men jag tar det på största allvar, Hobbyrian säljer inte bara produkter utan också välmående,

Om informationen är felaktig och om färg, pennor m.m. inte testats för att verkligen passa och fungera med polymerlera då blir resutlatet frustration och uppgivenhet.
Så vill jag inte att det skall vara, jag vill hjälpa dig så du slipper använda fel penna på leran eller baka leran för kort tid och få ett skört resultat.
Min drivkraft är kreativitet i alla dess former, inget annat.

Sortiment

Även här är Hobbyrian annorlunda.
Sortimentet är fokuserat på det som jag kan bra och det är polymerlera, Fimolera, Cernitlera, kalla det vad du vill men det är vad Hobbyrian är bra på och säljer.
Det finns så mycket att välja på och fattas det något så är chansen att det kan gå att ordna eller att det finns alternativ att tillgå redan nu.
Allt för att du skall skapa så friktionsfritt som möjligt.

Hjärta

Japp, hjärtat är med och det brinner för ditt kreativa skapande!

Tack för att ni finns alla fina kunder!

Här kan du klicka för att komma tillbaka till butiken!

Lämna ett svar