Mera Cupcakes

Nu har jag inhandlat engångs snappsglas för att blanda i och på så vis slipper jag rengöra behållaren och det blir inget damm i dem som kan förstöra min grädde.

Börja med att blanda den färg av lera som du vill ha med flyande lera. Det finns flera märken men jag använder liquid sculpey av denna enkla anledningen att det var den jag fick tag på. Fimos flytande lera är klarare efter bränning men det spelar ju ingen roll när man skall göra grädde och glasyr.

När man blandar till polymergrädde så blir den faktiskt snyggare om man blandar in lite luft precis som vanlig grädde. Bearbeta leran lite först så den blir mjuk och dela den i mindre bitar än vad jag gjort på bilden.

 

 

Jag har i förväg bränt botten och även bränt grunden till överdelen med hattpinnen i. När jag inte skall ha flytande grädde bränner jag inte överdelen innan toppingen.

Nu kan man lägga på grädden antingen med hjälp av valfritt redskap eller så kan man göra en sprits av en ziplockpåse. Lägg ner den lösa leran i påsen och klipp av hörnet men klipp bara av så lite du kan annars blir det kladdigt.

 

Sedan är det bara att lägga på valfri dekoration. Jag valde dessa jordgubbar.

Och så här blev det.

 

Kan bli snyggare, jag skall göra lösare grädde nästa gång.

Lycka till!

Lämna ett svar