Oumbärliga verktyg.

Vilka verktyg behöver man för att arbeta med polymerlera?

Allra viktigaste verktygen sitter längst ut på dina armar- händerna.  Men förutom händerna så är det bra att ha kniv och eller skärblad, kavel som kan vara tex en flaska, en burk eller ett pvc rör, stoppnål som du gör ett handtag till för att göra hål i tex pärlor och ett sugrör för att göra hål i hängen med mera. Och ett underlag, det kan vara en glasskiva, keramikplatta  eller som jag har en marmorskiva som egentligen är en ostbricka, inköpt för några kronor på erikshjälpen.

Sedan är det sååå mycket roligare om man har en pastamaskin också men det går bra utan också om du inte vill investera i en sådan. På artistica.nu är dom inte dyra men heter Clay Conditioner Machine,  kostar 269 kr.

Kniven med blått handtag på bilden är en fruktkniv stulen ur min mammas låda (med hennes godkännande) för snart 20 år sedan då jag började med polymerlera. Den är en trogen och väl använd medarbetare som tyvärr har börjat spricka i handtaget.

Tanken med detta inlägg är att man behöver inte en massa dyra saker för att komma igång med polymerlera. Det behöver inte kosta många kronor så du som tvekar…. testa!

Lycka Till!

Lämna ett svar