Skaffa dig en dammsamlare

I vanliga fall vill man inte ha en dammsamlare men det är faktiskt en underbar sak. Min ser ut så här

 

Det är en bit vit lera som vart förstörd av just damm. Den använder jag genom att rulla på arbetsytan innan jag börjar arbeta så den skall plocka upp dammet som samlats där sedan rullar jag den i händerna och kör den flera gånger genom pastamaskinen.

Minimerar risken för damm i mina projekt.

Skaffa en dammsamlare du också 🙂

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Gabriela

  Hej jag har precis börjar med fimo, jag har gjort några pärlor och figurer men det är inte lätt att hålla de rena när jag håller på forma dem.
  i Din blog skrev du om att du köpte en glas skivat eller akryl på maxi.Vilket maxi?
  Hur man rengör pasta maskin? Värjer gång när jag ska jobba blir smutsig mina lera av små rester av lera som stannar i pasta maskin.
  Help!Jag behöver några tips allt information jag hittar är på engelska och jag är jätte dåligt i engelska.
  MVH
  Gabriela

  1. Karolina

   Välkommen till hobbyrian. Jag har startat denna blogg för att det inte förut fanns en svensk.
   Glasskivan kommer inte från Maxi utan det är en helt vanlig skiva från en clip fotoram och finns på många butiker. Numera har jag en marmorskiva (ostbricka) när jag jobbar eftersom den är större, den är köpt på secondhand för 25 kr.
   Gör rent pastamaskinen med våtservetter, dra runt veven, men det är viktigt du torkar av med ett luddfritt papper, torka undertill också. Täck över arbetsyta och pastamaskin när du inte använder dem.
   Man kan skär bort bitar av damm med hobbykniv eller rakblad. En del försvinner vid slipning.
   Öva öva öva. Lycka till och återkom gärna.

 2. rebecca

  Det där tipset måste jag prova! Gillar inte då sakerna blir förstörda pågrund av damm, tack för tipset 🙂
  Vart har du hittat din pastamaskin, och vad kostade den?

Lämna ett svar