Här kommer en mer avancerad jordgubbsstav. Har också lagt ut hur man gör en enklare variant .
Ta röd och vit, lägg omlott en aning ,vik och kör några gånger genom pastamaskinen.
Vik ihop så på längden så du får en liten ”stock” dra ut så du får lite smalare ränder av rött och vitt.
Kör lite vitt genom pastamaskinen på tjockaste steget. Skiva din lilla stock lika tjockt som det vita och varva med den vita.
Blanda rött och vitt eller om du nu har färdig rosa går det ju bra. Lägg den rosa biten i mitten och vik runt den varvade biten. Täck sedan med ytterligare lite rött.
I det här stadiet är den inte särskilt lik en jordgubbe måste jag säga men reducera ändå.
När du nu reducerat en bit så dela den mitt i på längden och gör en trekant. På så vis behöver du inte reducera en trekant hela tiden. Jag tycker det är mycket smidigare att reducera rullar än vad det är med tex en trekant så jag gillar att ”fuska” lite. Slutresultatet blir det samma.
Du kan baka den i ca 5 min innan du skivar den så blir bitarna inte så känsliga och staven tappar inte formen.
Färdiga resultatet:
Lycka Till.
Läckert! Du gör mig lite sugen att prova 🙂